Hozzávalók a tésztához!
50 dkg liszt,
15 dkg vaj vagy margarin,
2 dl langyos tej,
5 dkg èlesztő,
4 ek. cukor,
csipet só
Elkészítése
A langyos tejbe pici cukorral kicsit megfuttjuk az èlesztőt, ès hozzà öntjük a többi alapanyaggal a liszthez, ès jòl kidolgozzuk, majd letakarva èjjelre hűvösön kelesztjük!
A töltelék: èn 20dkg diòt daràltam le, beleraktam egy vanìliàs cukrot, 10 dkg cukrot, fèl citrom hèjàt, pici fahèjat ès 2 dl forrò tejet
a tésztához még megemlíteném, hogy reggel átgyúrjuk a tèsztàt a deszkàn, majd kinyùjtjuk kb 50x 30 cm-es tèglalappà. Majd elosztjuk rajta a diòt, utàna feltekerjük szorosan ès kb 2 cm-es darabokra vàgjuk,.Utána tepsibe tesszük majd kb negyed òràt ott is kelesztjük, aztàn lekenjük olvasztott vajjal ès jò 20 perc alatt meg is sül
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése