2012. február 22., szerda

Kakós csiga tészta diósan

Hozzávalók a tésztához!
50 dkg liszt,
15 dkg vaj vagy margarin,
2 dl langyos tej,
 5 dkg èlesztő,
4 ek. cukor,
csipet só

Elkészítése
A langyos tejbe pici cukorral kicsit megfuttjuk az èlesztőt, ès hozzà öntjük a többi alapanyaggal a liszthez, ès jòl kidolgozzuk, majd letakarva èjjelre hűvösön kelesztjük!

A töltelék:  èn 20dkg diòt daràltam le, beleraktam egy vanìliàs cukrot, 10 dkg cukrot, fèl citrom hèjàt, pici fahèjat ès 2 dl forrò tejet


a tésztához még megemlíteném, hogy reggel átgyúrjuk a tèsztàt a deszkàn, majd kinyùjtjuk kb 50x 30 cm-es tèglalappà. Majd elosztjuk rajta a diòt, utàna feltekerjük szorosan ès kb 2 cm-es darabokra vàgjuk,.Utána tepsibe tesszük majd kb negyed òràt ott is kelesztjük, aztàn lekenjük olvasztott vajjal ès jò 20 perc alatt meg is sül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése