2012. február 9., csütörtök

Tofifi torta Ildikó isteni receptje



Elöljáróban annyit, hogy én a tésztából duplát sütök a krémből pedig a felét! A megadott hozzávalók az eredeti, tehát szimpla tortalaphoz és a dupla krémhez vannak megadva!!!

Nos:
750 gramm tejszín
25 dkg ét tortabevonó
20 dkg mogyorós nugát (Tofifi)
3 tojás
10 dkg cukor
7,5 dkg liszt
1,5 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
2,5 dkg étkezési keményítő
10 dkg aprított mogyoró
10-15 dkg Tofifi
margarin/vaj a forma kikenéséhez
(ha rám hallgatsz sütőpapír!!!)


Elkészítése:
ELŐZŐ ESTE:
A felhevített tejszínben (NE FORRJON!!!) kevergetve megolvasztjuk a durvára darabolt bevonót és nugátot. A masszát gondosan tisztára mosott, szárazra törölt keverőtálba öntve kihűtjük és min 3-4 órára (de én egy éjszakára!) beteszem a hűtőbe!

MÁSNAP REGGEL:
A szétválasztott tojások fehérjét 3 ek hideg vízzel (ahány tojás annyi ek hideg víz) kemény habbá verjük és közben beleszórjuk a cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd apránként rászitáljuk és beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral és keményítővel elkevert lisztet. Kikent / bélelt 26cm-es, kapcsos tortaformában, 175 C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük! (Tűpróba!) A tortalapot késsel elválasztva a karimáról pár perc után kivesszük a formából és rácsra hűlni hagyjuk.

A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A mogyorót durvára daraboljuk és szárazon megpirítjuk, végül a csokoládés tejszínbe keverjük és a robotgép habverőjével félkeményre veretjük.

A lágy habot a karimában hagyott alsó piskótalapra kenjük, majd befedjük a felső lappal.
Díszítés után visszatesszük a hűtőbe további 2-3 órára pihenni.

Díszítés:
a) Ha megcsinálod az egész krémet, akkor a tetejére is jut belőle jócskán, ekkor a krémre 1-2 ek cukrozatlan kakaóport is szórjál.
b) Én Cukormázzal szoktam csinálni! A legfinomabb a marcipán ízűvel volt, de ez a képen itt nyújtható cukormázzal készült. Ez macerás és szerintem elég édes lett.

A Tofifiből 2 doboz kell hozzá. Egyik megy a krémbe, a másik doboznyi Tofival szoktam díszíteni! 

Ez a recept úgy van másolva ahogy azt Ildikó leírta! Köszönöm szépen a receptet :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése