2012. december 28., péntek

Csirkemell őzgerincformában

 
hozzávalók
  • 80 dkg csirkemell
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg sajt (bármilyen)
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4-5 ek tejföl
  • 3 ek liszt
  • 2 kk só
  • bors ízlés szerint
Forma kikenéséhez:
  • vaj/ margarin
  • zsemlemorzsa
elkészítés
 
Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük.Formánkat kivajazzuk, és morzsázzuk, majd a bacon-nel kibéleljük.A husit a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése