2012. december 10., hétfő

Gödöllői töltött csirke

Hozzávalók:
csikre felsőcomb (megmossuk bőre alá nyúlunk és ujjunkkal fellazítjuk hogy alá menjen a töltés)
majoranna só bors
szalonna (lehet kolozsvári, császár szalonna)
zsemle csirkemáj

Elkészítése:

a csirkét meg kell tölteni olyan töltelékkel aminek a hozzávalói: áztatott ,kicsavart zsemle,üvegesre párolt finomra vágott hagyma,kevéske szalonna amit előzőleg ki kell sütni ezt is kockára kell vágni sütés előtt,leforrázott,apróra kockázott csirkemáj, (pirított),(májat megmossuk megfőzzük apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk)  és annyi tojás ahány zsemle,mehet bele egy kis só, bors, majoranna. Ezzel megtöltjük az egész csirkét és szépen megsütjük. 
Fontos miután megsült pihentetni legalább 10-15 percet mert ha nem tesszük szétesik szeletelés közben. locsolgatni kell gyakran sütés közbe és kb olyan 170-175 celsius fokon kell sütni. (80% zsír vagy olaj 20 % víz)


Köretnek:
párolt rizs és párolt ananász

Párolt ananász ( vajat hevítünk pici cukor ( 1 evőkanál) karamellizáljuk (szép folyós legyen) és ebben pároljuk. párolásnál a konzerv levével ha nem konzervből csináljuk pici vizet öntsünk alá a párolásnál!  2 perc párolás fedő alatt elég neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése