2012. december 14., péntek

Marcipános csokitorta

Ezt a receptet a neten találtam véletlenül design stúdió honlapján ezért egy az egyben bemásolom! Nem tudom hogy mennyire jó a recept de elég ügyesen elkészíthetőnek tűnik.

Marcipános csokoládétorta


Hozzávalók
A tésztához:


- 6 tojás,
- 12 dkg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 12 dkg cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 2 evőkanál. citromlé,
- 2 evőkanál kakaópor.

A krémhez:

- 15 dkg étcsokoládé,
- 25 dkg puha vaj,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 2 evőkanál cukor,
- 1 doboz főzőtejszín,
- rum ízlés szerint.

További töltelékhez:- 1 csomag csokoládés pudingpor.
A bevonathoz:
- 50 dkg marcipán massza.

Elkészítés



A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a cukrokkal jó habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd a citromlevet. A kemény habot óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformában kb. 20-30 percig sütjük, de mindenképpen alkalmazzunk tűpróbát, hogy valóban nem ragad-e már, megszilárdult-e mindenhol. Ha elkészült, sütőrácson kihűtjük.

Közben elkészítjük a csokoládékrémet. Az étcsokoládét vízgőz fölött egy fém keverőtálban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat. Amikor elolvadt, csomómentesre elkeverjük vele a kakaóport, majd a cukrot, a rumot és végül a főzőtejszínt. Addig keverjük, amíg kicsit fel nem habosodik.

Mikor a tészta kihűlt, négy lapra vágjuk, és megtöltjük úgy, hogy az alsó réteg piskótára rákenjük a csokoládékrémet, ráhelyezzük a második réteg tésztát. Ekkor a tészta köré karimát pattintunk (a kapcsos forma karimáját) és a pudingos krémmel leöntjük. Kis időre a hűtőbe tesszük szilárdulni. Mikor megszilárdult jöhet rá a következő réteg piskóta, a csokoládékrém, majd a tetejére ismét piskótatészta.

A kész tortát marcipánnal borítjuk be. A kész vagy saját kezűleg elkészített marcipán masszát kb. 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése