2012. december 9., vasárnap

Kekszes tekercs aszalt sárgabarackkal

Hozzávalók 25 szelethez:

Kekszmassza:
2 tojás sárgája
10 dkg porcukor + a szóráshoz
25 dkg vajas keksz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
2 evőkanál feketekávé
2 evőkanál tej

Barackos krém:
10 dkg aszalt sárgabarack
1 tojás sárgája
10 dkg porcukor
12.5 dkg vaj

elkészítés:

A kekszet törjük össze por állagúvá. A tojás sárgáját a porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá az összetört kekszet. Adjuk hozzák a a kakaót a puha vajat, a rumot, a kávét, és a tejet.

A krémhez a tojás sárgáját és a cukrot keverjük habosra forró vízfürdő felett majd hagyjuk kihűlni és kis adagokban adjuk hozzá a vajat. Végül forgassuk hozzá a felaprított sárgabarackot. A kekszes tésztát nyújtsuk ki vonjuk be a krémmel, majd tekerjük fel. Hűtőbe tesszük, ha 1-2 órát hűtőben állt után szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése