2012. január 9., hétfő

Epres piskótatekercs

Hozzávalók:
4 tojás
4 kanál lisz
4 porcukor
pici sütőpor
1 doboz 500ml-es Hulala tejszín
25dkg eper

Elkészítés:

A piskótát a szokásos módon elkészítjük én gáztepsiben sütöttem meg hogy vékony legyen. A habot felverjük. Mivel a Hulala mondhatni az egyik legjobb tejszínek közé tartozik így habfixálóra nincs szükségünk. Az epret felkockázzuk, majd óvatosan bele keverjük a kemény habbá vert tejszínbe.
Amikor a piskóta megsült nedves konyharuhába felcsavarjuk és kicsit hűlni hagyjuk. Ha már a tészta langyos félig hideg állapotban van letekerjük. Folpakra tesszük a tésztát megkenjük az epres habbal és feltekerjük folpakostól. Igazgatjuk kicsit hogy formás legyen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük másnap szeletelhető. Isteni finom íze van. Díszíteni esetleg porcukorral lehet a recept szerint. Én így simán szeleteltem csak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése