- 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 30 dkg finomliszt
- 2 mokkáskanál szalakáli
- 50dkg túró
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja valamint a leve
A tojássárgákat 30 dkg porcukorral, 1 dl tejjel, 1 dl olajjal habosra keverjük. A 30 dkg lisztbe 2 mokkáskanál szalalkáli keverünk és hozzáadjuk az előbbiekhez. Elkeverjük majd legutoljára a tojások felvert habját adjuk hozzá. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük. Ha megsült, és kihűlt, két lapba vágjuk és az alábbi töltelékkel töltjük. 50 dkg túrót krumplinyomóval vagy villával alaposan összetörünk és habosra kavarjuk a margarinnal, porcukorral, vaníliás cukorral fél citromnak a levével és reszelt héjával ezzel töltjük a tésztát. Tetejét porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése