Hozzávalók:
• 25 dkg kókuszos keksz.
• 10 dkg olvasztott vaj.
A túrókrémhez:
• félé dl víz
• 2 evőkanál zselatin
• 50 dkg túró
• 15 dkg cukor
• fél dl citromlé
A málnazseléhez:
• 2 evőkanál cukor
• 3 dl habbá vert tejszín
• 25 dkg friss vagy fagyasztott málna
Elkészítés:
Egy 22 cm-es átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük, majd a forma alját és oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára és oldalára nyomkodjuk. 20 percre hűtőbe tesszük esetleg lehet fagyasztóba is. A töltelékhez először a zselatint a vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük majd langyosra hűtjük. A szitán áttört túrót a cukorral meg a citromlével habosra keverjük, majd a tejszínhabot meg a zselatin felét beleforgatjuk. A málnát a 2 evőkanál cukorral összeturmixoljuk és a zselatin másik felével összekeverjük. Mindkét masszát a tésztával bélelt formába öntjük, és egy kanál nyelével úgy keverjük össze, hogy örvénylő jellege legyen. Ha ezzel készen vagyunk legalább 4 órára hűtőbe tesszük hogy megdermedjen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése