2012. január 18., szerda

Nagyi receptek - Fantaszelet

Hozzávalók:
•    19 dkg cukor
•    19 dkg finomliszt
•    3 db tojás
•    0.75 dl étolaj
•    0.75 dl melegvíz
•    1 csomag sütőpor
Krémhez:
•    25 dkg margarin
•    20 dkg porcukor
•    25 dkg porcukor
•    25 dkg túró
Az aszpikhoz:
•    2 csomag vaníliás pudingpor
•    7 dl fanta esetleg jaffa szörp. Egy a fontos hogy szénsavas legyen.

Elkészítés:
a tojások sárgáját a cukorral olajjal és vízzel habosra keverjük majd hozzákeverjük a liszt a sütőpor keverékét. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a lisztes keverékbe forgatjuk. Sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük. A 25 dkg margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Simára keverjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Hidegre tesszük. A vaníliás pudingport elkeverjük a Fantával esetleg jaffával ki mivel készíti és állandó keverés mellett összeforraljuk. Addig hűtjük, míg a vajas krémre olvadás veszélye nélkül rákenhető lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése