Hozzávalók:
• 19 dkg cukor
• 19 dkg finomliszt
• 3 db tojás
• 0.75 dl étolaj
• 0.75 dl melegvíz
• 1 csomag sütőpor
Krémhez:
• 25 dkg margarin
• 20 dkg porcukor
• 25 dkg porcukor
• 25 dkg túró
Az aszpikhoz:
• 2 csomag vaníliás pudingpor
• 7 dl fanta esetleg jaffa szörp. Egy a fontos hogy szénsavas legyen.
Elkészítés:
a tojások sárgáját a cukorral olajjal és vízzel habosra keverjük majd hozzákeverjük a liszt a sütőpor keverékét. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a lisztes keverékbe forgatjuk. Sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük. A 25 dkg margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Simára keverjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Hidegre tesszük. A vaníliás pudingport elkeverjük a Fantával esetleg jaffával ki mivel készíti és állandó keverés mellett összeforraljuk. Addig hűtjük, míg a vajas krémre olvadás veszélye nélkül rákenhető lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése