- 50 dkg finomliszt
- 4 db tojás sárgája
- 1 dl étolaj
- 12 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola csipetnyi só
Az élesztőt 3 evőkanál langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzá adjuk a tojássárgákat a cukrot, az olajat, a citromhéjat, és a csipetnyi sót. A langyos tejjel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, amikor hólyagos, belekeverjük a mazsolát. Kizsírozott, lisztezett kuglófformába öntjük. Letakarjuk és addig kelesztjük, amíg az edény megtelik a tésztával. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük ha túl gyorsan sülne, sütőpapírral borítsuk be, hogy meg ne égjen. Ezt az alaptésztát alkalmazhatjuk briós, kakaós csiga túrós táskához is .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése