2012. január 17., kedd

Nagyi receptek - Kelt tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 dl étolaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő 
  • fél liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola csipetnyi só
Elkészítés : 
Az élesztőt 3 evőkanál langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzá adjuk a tojássárgákat a cukrot, az olajat, a citromhéjat, és a csipetnyi sót. A langyos tejjel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, amikor hólyagos, belekeverjük a mazsolát. Kizsírozott, lisztezett kuglófformába öntjük. Letakarjuk és addig kelesztjük, amíg az edény megtelik a tésztával. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük ha túl gyorsan sülne, sütőpapírral borítsuk be, hogy meg ne égjen.  Ezt az alaptésztát alkalmazhatjuk briós, kakaós csiga túrós táskához is .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése