Hozzávalók:
• 4 tojás sárgája
• 36 dkg cukor
• 36 dkg finomliszt
• 11 dkg zsír vagy 18 dkg margarin
• 2 dl + 2 evőkanál tej
• 1 citrom reszelt héja
• 1 púpozott evőkanál kakaó
• 1 evőkanál rum
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3-4 kanál baracklekvár
Elkészítés:
a tojások sárgáját a cukrot, a zsírt, vagy a margarint habosra keverjük, hozzáadunk 2 dl tejet 1 csomag vaniliás cukrot a citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások felvert habját. A tészta felét kanalanként kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk úgy hogy egy – egy kannál köz üresen maradjon. A massza másik felébe belekeverjünk 2 evőkanál tejet és 1 evőkanál kakaót majd kanalanként a világos tésztahalmok mellé az üres helyekre rakjuk. előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kettévágva baracklekvárral megtöltjük porcukrozzuk és tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése