Hozzávalók:
• 1 kg finomliszt
• fél kg főtt burgonya
• 3 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 3 dl olaj
• 4 kávéskanál só
• kevés margarin a kenéshez
• 1 tojás.
Elkészítés:
Bedagasztunk 1 kg lisztet fél kiló főtt áttört burgonyát 3 dl tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt 3 dl olajat 4 kávéskanál sót. Ha megkelt kinyújtjuk és konyhameleg margarinnal nagyon vékonyan megkenjük. Összehajtjuk, mint a sajtos vajas pogácsát szokás. Kicsit letakarva pihentetjük és megismételjük a nyújtást, kenést. Ismét 10-15 percig pihentetjük majd. Ez után ujjnyira bevagdaljuk a tetejét és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojással megkenjük a tetejét és hideg sütőbe téve szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése