2012. január 18., szerda

Nagyi receptek - leveles krumplis pogácsa

Hozzávalók:
•    1 kg finomliszt
•    fél kg főtt burgonya
•    3 dl tej
•    3 dkg élesztő
•    3 dl olaj
•    4 kávéskanál só
•    kevés margarin a kenéshez
•    1 tojás.
Elkészítés:
Bedagasztunk 1 kg lisztet fél kiló főtt áttört burgonyát 3 dl tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt 3 dl olajat 4 kávéskanál sót. Ha megkelt kinyújtjuk és konyhameleg margarinnal nagyon vékonyan megkenjük. Összehajtjuk, mint a sajtos vajas pogácsát szokás. Kicsit letakarva pihentetjük és megismételjük a nyújtást, kenést. Ismét 10-15 percig pihentetjük majd. Ez után ujjnyira bevagdaljuk a tetejét és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojással megkenjük a tetejét és hideg sütőbe téve szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése