- 3 dl tej
- 3 dl búzadara
- 18 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 7.5 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 7.5 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál rumaroma
A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást a sütőport és a 7.5 dkg darált diót. simára keverjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig kb 25-30 percig sütjük. A sütő ajtaját előbb csak félig majd kb 5 cm-re nyissuk ki, ennek az a lényege hogy a pára távozzon és a tészta ne essen össze. A kihűlés után hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, ezt apró darabokra törjük és meglocsoljuk a maradék 1 dl tej és a rumaroma keverékével. Amíg ez ázik, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, végül a tejben megáztatott tésztadarabokat és az egészet óvatosan összekeverjük. Ezzel a keverékkel töltjük meg és vonjuk be kívülről a tortát. Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése