2012. január 17., kedd

Nagyi receptek - Daratorta

Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 3 dl búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 7.5 dkg darált dió
A töltelékhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 7.5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítés: 


A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást a sütőport és a 7.5 dkg darált diót. simára keverjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig kb 25-30 percig sütjük. A sütő ajtaját előbb csak félig majd kb 5 cm-re nyissuk ki, ennek az a lényege hogy a pára távozzon és a tészta ne essen össze. A kihűlés után hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, ezt apró darabokra törjük és meglocsoljuk a maradék 1 dl tej és a rumaroma keverékével. Amíg ez ázik, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, végül a tejben megáztatott tésztadarabokat és az egészet óvatosan összekeverjük. Ezzel a keverékkel töltjük meg és vonjuk be kívülről a tortát. Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése