- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál kakaó
- 2 teáskanál rumaroma
- 2 teáskanál mandulaaroma (színtelen) bár én olyat nem találtam a közeli boltokban így nekem az a része zöld lett!
- 10 dkg ét- és/vagy fehér tortabevonó
A kekszet, vajat, cukrot és tejet jól összegyúrjuk. Majd a kapott masszát kétfelé választjuk. Ha ezzel készen vagyunk felébe belegyúrjuk a kakaót és a rumaromát, ha esetleg szükséges kevés tejet is adhatunk hozzá (de szerintem nem szükséges). A másik feléhez a mandulaaromát adjuk. Mivel én színtelen aromát nem találtam így a rendes aromát alkalmaztam amelytől igaz zöld színű lett a tészta, de a végén mégis színesebb volt a sütemény. Ha ezzel készen vagyunk a tésztát kinyújtjuk, ez után egymásra helyezzük. A hivatalos recept szerint a tetejét bevonjuk csokival. Igazából ha megolvasztjuk a csokit gyorsan kell vele dolgoznunk és nem lesz olyan finom mintha gőz fölött olvasztanánk meg. Így sokkal finomabb ha gőz fölött olvasztjuk meg a csokit kicsi porcukor és vaj segítségével, és ezzel vonjuk be. Ha ezzel is készen vagyunk hűtsük ki majd tálalható is. Nekem személy szerint nagyon ízlett, ezért is írom be a receptáramba! Érdemes kipróbálni! Gyors, könnyű egyszerű és remek vendégváró sütemény!
A tetejére szeretnék még leírni egy nagyon finom csokimázat, amit Juditka barátnőmtől kaptam :) Szóval a mázat étcsokit porcukorral vajjal és pici olajjal gőz fölött olvasztjuk és ezt kenjük rá a sütemény tetejére. :) Köszönöm a tippet :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése