Hozzávalók:
Lekenéshez:
Elkészítése
Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 2 dl tejben). Ha porélesztőt alkalmazunk akkor nem szükséges felfuttatni a tejben. A tészta hozzávalóit és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, és a maradék tejet apránként öntjük hozzá, amennyit a tészta felvesz. Laza, puha tésztát kell kapnunk. Letakarva 1 órán át pihentetjük. Ha megkelt a tészta, a sütőt előmelegítjük.Téglalap alakú tésztát nyújtunk, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és leszórjuk kakaóval. Recept szerint zsírral. A töltelékhez a kakaót, a kristálycukrot és a nesquick-et összekeverjük. A megkent kakaós tésztát szorosan feltekerjük tekerésnél minden hajtásnál olvasztott vajjal megkenjük. Ha ezzel készen vagyunk, akkor 1.5 cm vastag karikákat vágunk a hengerből. A karikákat esetleg igazgatjuk ha nem lenne szép formája és a sütőpapíros tepsibe tesszük. Ha minden csiga a tepsiben van olvasztott vajjal megkenjük őket az oldalát is, így sütés közben nem tapad össze.
Szerintem nagyon finom. Tálalni esetleg aki szereti porcukorral meghintve tálalható.
- 50 dkg liszt
- 8 dkg puha vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 pici só
- 2 tojás sárgája kizárólag sárgáját tegyük bele hogy a tészta puha és omlós maradjon!
- 2,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- kb. 4-5 dl tej
Lekenéshez:
- 1 ek olvasztott zsír. Én személy szerint olvasztott margarinnal kentem le.
Elkészítése
Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 2 dl tejben). Ha porélesztőt alkalmazunk akkor nem szükséges felfuttatni a tejben. A tészta hozzávalóit és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, és a maradék tejet apránként öntjük hozzá, amennyit a tészta felvesz. Laza, puha tésztát kell kapnunk. Letakarva 1 órán át pihentetjük. Ha megkelt a tészta, a sütőt előmelegítjük.Téglalap alakú tésztát nyújtunk, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és leszórjuk kakaóval. Recept szerint zsírral. A töltelékhez a kakaót, a kristálycukrot és a nesquick-et összekeverjük. A megkent kakaós tésztát szorosan feltekerjük tekerésnél minden hajtásnál olvasztott vajjal megkenjük. Ha ezzel készen vagyunk, akkor 1.5 cm vastag karikákat vágunk a hengerből. A karikákat esetleg igazgatjuk ha nem lenne szép formája és a sütőpapíros tepsibe tesszük. Ha minden csiga a tepsiben van olvasztott vajjal megkenjük őket az oldalát is, így sütés közben nem tapad össze.
Szerintem nagyon finom. Tálalni esetleg aki szereti porcukorral meghintve tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése