2012. január 22., vasárnap

Kakaós csiga

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg puha vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor 
  • 1 pici só
  • 2 tojás sárgája kizárólag sárgáját tegyük bele hogy a tészta puha és omlós maradjon!
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor 
  • kb. 4-5 dl tej
Töltelékhez:
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 ek nesquick kakaópor
Lekenéshez:
  • 1 ek olvasztott zsír. Én személy szerint olvasztott margarinnal kentem le.

 Elkészítése
Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 2 dl tejben). Ha porélesztőt alkalmazunk akkor nem szükséges felfuttatni a tejben. A tészta hozzávalóit és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, és a maradék tejet apránként öntjük hozzá, amennyit a tészta felvesz. Laza, puha tésztát kell kapnunk. Letakarva 1 órán át pihentetjük. Ha megkelt a tészta, a sütőt előmelegítjük.Téglalap alakú tésztát nyújtunk, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és leszórjuk kakaóval. Recept szerint zsírral. A töltelékhez a kakaót, a kristálycukrot és a nesquick-et összekeverjük. A megkent kakaós tésztát szorosan feltekerjük tekerésnél minden hajtásnál olvasztott vajjal megkenjük. Ha ezzel készen vagyunk, akkor 1.5 cm vastag karikákat vágunk a hengerből. A karikákat esetleg igazgatjuk ha nem lenne szép formája és a sütőpapíros tepsibe tesszük. Ha minden csiga a tepsiben van olvasztott vajjal megkenjük őket az oldalát is, így sütés közben nem tapad össze.

Szerintem nagyon finom. Tálalni esetleg aki szereti porcukorral meghintve tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése