2012. szeptember 12., szerda

Almás gesztenyés piskótatekercs


Hozzávalók:


1 készen kapható kakaós piskótatekercs
25 dkg gesztenyemassza
5 db alma
1 db citrom leve
10 dkg cukor
szegfűszeg
fahéj






A krémhez:



5 dl tej
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejszín
1 teáskanál zselatin
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sűrűre főzzük. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.

A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.

A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése