Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
5 db alma
1 db citrom leve
10 dkg cukor
szegfűszeg
fahéj
szegfűszeg
fahéj
A krémhez:
5 dl tej
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejszín
1 teáskanál zselatin
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sűrűre főzzük. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.
A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejszín
1 teáskanál zselatin
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és kis kockacukornyi darabokra vágjuk. Citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A pudingport a tojás sárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük és sűrűre főzzük. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.
A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése