3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 ek.olaj
1 ek.rum
1 ek.olaj
1 ek.rum
krém:
25 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
2 dl otelló szőlőlé
2 dl tejszín
15 dkg cukor
1 nagy citrom leve
20 gr zselatin
tetejére díszítéshez: tejszínhab, cukor, otelló szőlőszemek
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel sűrű habbá verem, legalább 10 percig, belecsorgatom az olajat és a rumot, kézi habverővel beleforgatom a kakaós lisztet majd a sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm, a formában hagyom kihűlni.
A krémhez a szőlőből levet nyerek, ez történhet gyümölcscentrifugával, vagy a leszemezett szőlőt egy lábosban kis lángon megrottyantom, és utána átnyomom egy szűrőn.
A citromlébe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom benne.(nem forralom!)
A tejszínt habbá verem a cukorral, hozzáadom a krémsajtot, ezzel is habosítja tovább a robot még legalább 5 percig, ezután jön bele a szőlőlé.
A zselatinhoz teszek 3 ek.krémet, elvegyítem egy kézi habverővel benne, majd az egészet a többihez forgatom. Beleöntöm a tortaformába a kihűlt tészta tetejére.
Most pár csepp szőlőlét tettem még a tetejére és elhúzogattam egy fogpiszkálóval, így ment egy éjszakára a hűtőbe. (elég neki kb. 3 óra is)
Díszítéshez habbá verem a tejszínt pici porcukorral (habfixálóval,ha sokáig szépnek kell lennie)
rózsákat nyomok a tortára egy habzsákból, és mindegyikre egy szőlőszemet teszek.
2 dl otelló szőlőlé
2 dl tejszín
15 dkg cukor
1 nagy citrom leve
20 gr zselatin
tetejére díszítéshez: tejszínhab, cukor, otelló szőlőszemek
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel sűrű habbá verem, legalább 10 percig, belecsorgatom az olajat és a rumot, kézi habverővel beleforgatom a kakaós lisztet majd a sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm, a formában hagyom kihűlni.
A krémhez a szőlőből levet nyerek, ez történhet gyümölcscentrifugával, vagy a leszemezett szőlőt egy lábosban kis lángon megrottyantom, és utána átnyomom egy szűrőn.
A citromlébe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom benne.(nem forralom!)
A tejszínt habbá verem a cukorral, hozzáadom a krémsajtot, ezzel is habosítja tovább a robot még legalább 5 percig, ezután jön bele a szőlőlé.
A zselatinhoz teszek 3 ek.krémet, elvegyítem egy kézi habverővel benne, majd az egészet a többihez forgatom. Beleöntöm a tortaformába a kihűlt tészta tetejére.
Most pár csepp szőlőlét tettem még a tetejére és elhúzogattam egy fogpiszkálóval, így ment egy éjszakára a hűtőbe. (elég neki kb. 3 óra is)
Díszítéshez habbá verem a tejszínt pici porcukorral (habfixálóval,ha sokáig szépnek kell lennie)
rózsákat nyomok a tortára egy habzsákból, és mindegyikre egy szőlőszemet teszek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése