2012. szeptember 12., szerda

Töltött csirke répaszósszal

Hozzávalók:
1 kg-os csirke
4 tojás
2 csirkemáj
fél filézett csirkemell
fél csokor petrezselyem

bors
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szelet száraz kenyér
csipetnyi majoránna
kevés étolaj
A szószhoz:
2 nagy sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma

bors
1 babérlevél
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A fej és láb nélküli csirkét egészben hagyva megsózzuk.

A töltelékhez keményre főzzük a
tojásokat. Ezeket, valamint a csirkemájat, a mellhúst és a petrezselymet is apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. E masszát sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk majoránnával, belereszeljük a hagymákat, s végül belemorzsoljuk a száraz kenyeret.

Ezt az alaposan összedolgozott tölteléket belenyomkodjuk a csirkébe, és olajozott tepsibe téve közepes hőfokon megsütjük.

Közben a szószhoz lereszeljük a sárgarépát és a vöröshagymát, majd kevés sós, borsos, babérleveles vízben megfőzzük. Ha megpuhult, a tejföl és liszt keverékével behabarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése