Hozzávalók:
- 3-5 alma
- 8 tojás
- 18 dkg porcukor
- 3 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 csg. sütőpor
- 1 evőkanál kakópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 2 csg. vaníliás pudingpor
Máz:
- tortabevonó (kb. 100g)
- 1-2 evőkanál étolaj
ELKÉSZÍTÉS:
Először gyorsan megcsinálom a pudingport, hogy legyen ideje kihűlni (tej+ pudingpor összefőzve).
Utána kibélelek egy kb. 25x34-es tepsit alufóliával, és vékonyan betakarom hámozott, karikára vágott almaszeletekkel.
A tojásokat különválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a porcukrot, a vizet és a sütőporos lisztet. Összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is.
Elfelezem, az egyikbe keverem a kakaóport.
Majd a szeletelt almákra öntöm a sárga tésztát, elsimítom, majd arra a kakaósat és azt is elsimítom.
Kb. 170-180 fokon 30-35 percig sütöm (tűpróba).
Míg sült, addig összekeverem a margarint a porcukorral, majd a kihűlt, elkészített pudinggal.
A megsült tésztát tálcára borítom, így a barna tészta lesz alul, az alma pedig felül. Amikor a tészta is kihűlt, rákenem a krémet, arra pedig az olvasztott csokit (összetördelem, mikróban felolvasztom és egy kis étolajjal összekeverem).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése