2012. szeptember 12., szerda

Árvácska süti

Hozzávalók:
A rózsaszín tésztához:
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag puncs ízű pudingpor
A sárga tésztához:
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vanília ízű pudingpor
A barna tésztához:
4 egész tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag csokoládé ízű pudingpor


A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
25 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztákat külön-külön készítjük el a következők szerint: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport és a pudingport, majd belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.

A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és megsütjük.

A barna tésztát nagyméretű vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük, sütés után feltekerjük, mint a piskótatekercset.

A sárga és rózsaszín rudakat összefordítjuk, és a szétnyitott barna tésztára tesszük, újra feltekerjük, hogy együtt hűljenek ki.

Eközben a krémhez a tejből és a pudingporból krémet főzünk. A margarint a porcukorral habosra dolgozzuk, majd a kihűlt krémhez keverjük.

A barna lapot kiterítjük és rákenjük a krém egy részét. A színes rudakat hosszában kettévágjuk, és krémmel összeragasztunk 1 rózsaszínt 1
sárgával. Egy felemás rudat helyezünk a barna tésztára, rákenjük a maradék krémet, erre rátesszük a másik felemás rudat, majd feltekerjük. Alufóliával jól összefogjuk, és hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése