2012. szeptember 12., szerda

CSIRKEMELL DUBARY MÓDRA

Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemell (Pulykamellből is finom)
1 kisebb fej karfiol
2 evőkanál liszt a forgatáshoz
Kevés olaj a húsok elősütéséhez
Vaj a sütőtál kikenéséhez
Só, őrölt bors, Vegeta ételízesítő.

Sajtmártáshoz:
8 dkg vaj (Rama margarin)
3 evőkanál finomliszt (6 dkg)
3 dl tej
1 pohár tejföl (175 gramm)
1 db tojás sárgája
10 dkg reszelt sajt (trappista)
Só, bors, szerecsendió, grill fűszerkeverék.

A karfiolt rózsáira szedve megmosom, sós forró vízben pár percig előfőzöm. (nem megfőzni, maradjon roppanós!), majd leszűröm.
A csirkemellről a bőrt eltávolítom, kicsontozom, szeletekre vágom, kissé kiklopfolom. Sózom, borsozom, majd lisztben megforgatom a szeleteket. Kevés olajon mindkét oldalát piroskásra elősütöm, és vajazott, csinos sütőtálba helyezem. Alufóliával letakarom.

Elkészítem a sajtmártást: Gyorsforralóban felmelegítem a vajat, hozzáadom a lisztet, habverővel elkeverem, majd felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom, grill fűszerkeverékkel és pici reszelt szerecsendióval ízesítem. Állandó keverés mellett csomómentesre besűrítem.
A tűzről lehúzva beleteszem a tejfölt, a tojássárgáját, végül a reszelt sajtot. Picit melegítem még, míg a sajt is felolvad, sima, egynemű mártást kapok.
A kisütött csirkemellekre elosztom az előfőzött karfiolrózsákat, leöntöm a mártással, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg szép piros lesz a teteje.

Zöldséges barnarizzsel, sült krumplival, salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése