2012. szeptember 12., szerda

Kávés, diós mascarpone torta



Hozzávalók:
5 tojásos diós piskóta
12,5 dl mascarpone
250 ml Hulala tejszín
porcukor
3 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
1 csésze kávé
rum
egy marék dió
két evőkanál cukor

A piskótát kisütöttem, majd hagytam, hogy kihűljön. Elkészítettem a díszítést. A cukrot karamellizáltam, majd beletettem a diót. Amikor grillázs állagú lett egy sütőpapírra tettem, és hagytam hűlni. A tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és habfixálóval felvertem. Hozzákevertem a mascarponét. A krémet kétfelé választottam. A fehér krémet rákentem a tésztára. A krém másik felébe belekevertem a rumot és a kávét, majd ezt is rákentem a tésztára a fehér krém tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése