2012. szeptember 12., szerda

Zöldborsós tokány

Hozzávalók: 


60 dkg sertéstarja vagy lapocka
40 dkg zöldborsó
10 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
só, őrölt feketebors, morzsolt majoránna



Elkészítés

A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst és kevergetve pirítsuk kifehéredésig.
Fűszerezzük meg és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, lassú tűzön pároljuk puhára. Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje.
Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót.
Tálalás

Párolt rizzsel vagy nokedlivel, melegen tálaljuk.
Megjegyzés

Ha nyers zöldborsót használunk, akkor korábban tegyük bele, amikor még csak félig puha a hús, ha konzerv vagy fagyasztott borsót, akkor elég a főzés végén belekeverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése