2012. szeptember 12., szerda

Vasvári cigánypecsenye

Hozzávalók:


40 dkg sertésszűz
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
liszt
pirospaprika



Elkészítése:

1. A sertésszüzet lehártyázom, kb 2 ujjnyi szeletekre vágom, majd enyhén kiklopfolom.
2. A húsokat sózom, először lisztbe, majd a liszt-tojás keverékébe forgatom, amelybe előzőleg zúzott fokhagymát és pirospaprikát keverek.
3. Nem kell nagyon vastagon rákenni a tojásos masszát, mert a vastag bunda alatt nem tud jól átsülni a hús.
4. Bő, forró zsiradékban, mérsékelt lángon megsütöm.
5. Apró szenű burgonyát sütöttem mellé. Valamilyen saláta vagy savanyúság kívánkozik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése